Plody se sklízí každoročně v období koncem září a říjnu ,záleží na poloze stromu a klimatických podmínkách . Plody sbírají ze země a vylupují s ostnitých číšek . Syrové plody jsou nepříjemně trpké, teprve tepelně upravené jsou vhodné ke konzumaci.Kaštany jsou zpravidla velmi rychle napadány plísněmi, které mohou způsobit až černé zabarvení jádra kaštanu, proto je vhodné při jejich koupi bedlivě sledovat jejich jakost a případně i prodávajícího požádat o rozkrojení některých plodů. V domácnosti je nutné kaštany je rychle spotřebovat. Vysýcháním kaštany velmi tvrdnou a stávají se pro tuto tvrdost nepoživatelnými. Osvědčený způsob je jejich uvaření , vyloupání a zamražení po rozmrazení neztrácejí chuť ani kvalitu .
JE MOŽNO JIŽ REZERVOVAT STROMKY PRO JARO 2019 , COŽ DOPORUČUJI .Příští rok na jaře budou pro zájemce v nabídce...
Celý článek »
Příští rok na jaře budou pro zájemce v nabídce pouze francouzská odrůda- MARIGOULE a odrůdy MARSOL , ale...
Příští rok na jaře budou pro zájemce v nabídce pouze dvě pěkné francouzské odrůdy- MARIGOULE a MARSOL , ale zase v kvalitě...
Situace se zajištěním stromků je rok od roku horší a horší a to z důvodu zvyšujících se nároku na dodržení...
Nabídka stromků pro podzim 2015 a jaro 2016 Dnes byla aktualizována nabídka stromků pro podzim 2015 a jaro 2016. Do nabídky...
Přispějte Vašimi názory na téma jedlého kaštanu.